Hoe doen we het?

Het ontwerpen van iemands woning of kantoor is een persoonlijke aangelegenheid: om tot het beste resultaat te komen is het van belang om een goed gevoel van de wensen van jou als opdrachtgever te hebben. Het is daarom belangrijk dat je het gevoel te hebt dat het mogelijk is om over alle zaken die van belang zijn voor het ontwerp, te kunnen praten, en wederzijds vertrouwen te voelen.

Deze “klik”, is denk ik een van de belangrijkste voorwaarden, om het “maatkostuum” te kunnen maken dat het eigen huis is.

De precieze invulling van het proces zal afhankelijk van jouw wensen samen met jou worden vastgesteld, er zijn twee zeer gangbare manieren op het proces in te richten : aanbesteding of bouwteam. het organisatieschema heeft een reguliere aanbesteding als uitgangspunt genomen. De voor- en nadelen van een bouwteam en een reguliere aanbesteding worden in de bijlage beschreven.

 

Tijdens het langdurige proces wordt, in verschillende stappen of fases, steeds nauwkeuriger bepaald hoe het huis eruit komt te zien, en hoe je hierin kunt wonen. Het ontwerp geeft daar steeds beter invulling aan. Daarnaast worden er per fase steeds meer technische zaken vastgelegd.

In de bijlage worden de verschillende fases uitgebreid beschreven, zodat voor beide partijen duidelijk is wat er verwacht kan worden. Hierbij wordt ook vermeld wat er per fase van jou als opdrachtgever wordt verwacht, en wat het resultaat van elke fase is.